mandag 3. oktober 2011

Hakusembe - Caprivi

Fra Etosha kjørte vi ca 40 mil nordøstover mot Caprivi Strip og elva Okavango. Hovedveiene var breie og fine med fartsgrense 120 km/t, redusert til 90 km/t forbi skoler og tettsteder. Det begynnerå bli tørt i gresset på denne tida av året, og flere steder ble vi vitne til skog- og gressbrannner som nok også var en stor risiko for stråhyttene i området.
Hyggelig velkomstkomite ved Hakusembe.

Torill tar en hvil utenfor hytta vår.
Utstoppet Tiger fish fra Okavango elva. Fisking etter Tiger fish er veldig populært og flere kom langveis fra for å prøve seg på denne hissigproppen med de sylkvasse tennene.


I dette området bor de fleste av lokalbefokningen i disse tradisjonelle stråhyttene.Okavangoelva benyttes til både til bading, vask av tøy og henting av vann til husholdningene.Lek og bading ved elva.
Fremdeles benyttes de gamle stokkbåtene til fiske og transport på elva. Du skal ha god balanse for å håndtere disse farkostene. Okavangoelva renner ut i Okavangodelta i Kalahari ørkenen, Botswana og forsvinner der uten utløp til hav.Det er ikke bare lokalbefolkningen som benytter elva. Nil-krokodillene er nattaktive, og ligger for det meste og varmer seg på elvebredden om dagen. Godt med fisk i elva gjør at krokodillene på dette stedet ikke utgjorde noen stor person-risiko.


Litle Bee-eater på et strå ved Bungalowen.


To Pied Kingfishere camperer på samme grein.

Hamerkop er en spesiell fugl som finnes her.


Tre Black-crowned Night Heron´s har satt seg til rette i dette vakre treet med høstfargede blader/frøkapsler.


Three-banded plover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar