torsdag 7. januar 2010

Still going "over trappa"

Den etter hvert så kjente Stensrudkua er still going over godtfolks trapper i sitt nærområde i Skrukkelia Hurdal. Hverken kommunale vedtak om avliving, eller MEV´s mer eller mindre entusiastiske jegere har maktet å sende ku & søn over til de evige jaktmarker. Etter en liten periode ute i skogen på senhøsten er den lille familien nå tilbake i sitt primærområde, som er hager, terrasser og omegn i Stensrud og Nordenga i Skrukkelia.Kua er lett gjenkjennelig med et hakk i høyre øreflipp, visstnok beskåret etter en redningsaksjon på isen i Fjellsjøen for mange år siden.


(klikk på bildet for forstørrelse)
Stensrudkua & søn har mange venner, og fikk en ikke ubetydelig støtte for videre eksistens når avisdebatten om avliving var på sitt høyeste i sommer/høst. Det virker også som om den lille familien føler hjertevarmen fra beboerne i området og derfor gjør en liten motytelse ved å beskjære de mest velsmakende hagetrærne i området.


Stensrudgutten mistet søstera si i jakta, men unngikk selv blyspissen grunnet akutt tåkesyn hos jegeren. Nå skal han gjennom en hard vinter med mye snø og "semmer" kost.
Vinterlivet til en elg består av mat og hvile. Her slapper kua av der hvor den hører hjemme, kun få meter fra trafikert veg.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar