lørdag 8. oktober 2011

Caprivi - Ndhovu

Ndhovu river camp ble vendestasjonen vår mot nord-øst, vel 40 mil igjen til Victoria falls. Den ligger i område Bagani bridge/ Mahango game reserve, ca 200 km lengre ned i Okavango river enn Hakusembe. Bildet: Lillac breasted roller. (klikk for større bilde)


I Mahango game reserve møtte vi denne elefanten som ikke hadde til hensikt å slippe oss forbi. Vi fant det best å snu rundt og kjøre den motsatte vegen da den neppe hadde hatt store problemer med å vippe oss rundt.I Ndhovu bodde vi i telt ca 10 meter fra elvebredden. Teltet var bygget på en platting ca 30 cm over bakken slik at flodhest og krokodiller ikke skulle komme inn til oss. Det var fasinerende å ligge i teltet og høre alle lydene fra de ville dyrene rundt omkring oss.En av de som spaserte rett forbi teltveggen var en Water monitor. Det er ei øgle på ca 1,5 meter som lever i og ved vannet og lever av smådyr og krokodille-egg.En annen krabat som holdt til i og ved elva i dette området var flodhesten, en av de farligste dyra i Afrika. Flodhesten beitet gress/ planter på dagen og lå ute i vannet om natta.En voksen flodhest trenger ca 140 kg gress i døgnet for å holde match-vekta. Ku-hegrene følger ofte med disse dyra og plukker innsekter m.m.
Denne karen fulgte etter en liten flodhest-familie, men ble bryskt avvist av fruen. Han viste sin vrede ved å vise fram sin fryktede tanngard.
Tok bilde av pådekningen til middag på Ndhovu med de kunstnerisk brettede serviettene.

African scoops owl.Vervet monkey
Det store Baobab-treet i Mahango game reserve.På en morgentur på Okavango-elva fikk Torill og jeg se vår første bøffel.
Noen av bøflene virvlet opp litt støv, noe som gjorde motlyset ekstra spennende.

En openbill stork flyr inn i solnedgangen over Okavango.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar