mandag 17. oktober 2011

Grootfontain

På tur tilbake mot hovedstaden Windhoek var første stopp en lodge ved Grootfontain med navnet Bush Baby lodge. Navnet stammer fra en nattaktiv apekatt med det samme navnet. Vi fikk dessverre ikke se denne apekatten som gjemmer seg i trærne om dagen, men det ble mye annet spennende å se. Her har vi parkert ved et blomstrende jakaranda tre.


Vi gjorde en stopp på vegen for å se verdens største enkelt meteor, den såkalte Hoba-meteorite som ble funnet i 1920. Meteoritten veier ca 60 tonn og måler 2,95 x 2,84, og med en tykkelse på 1,22 til 0,75. Innholdet i steinen er ca 82,4% jern, 16,4% nickel, 0,76% cobolt m.m.Bungalowen vi bodde i lå på en liten fjelltopp med utsikt over en stor gressslette med vannhull for de ville dyra. Husene var bygget opp i naturstein tekket med sivtak.

Det døgnet vi var her var det få andre gjester tilstede, så vi hadde hele stedet alene, sammen med kokken Jafet. Veldig koselig.


Bjørn og Jafet.Torill sittende i karnappvinduet med utsikt utover gresslette og vannhull.


En Bradfield's hornbill likte selskap og kakket på vinduet tidlig på morgenen.Swallowtailed Bee-eater


En neshorn-familie (White Rhino) holdt til i området rundt denne lodgen. Mor og barn besøkte vannhullet nedenfor oss i flomlys om kvelden, mens gubben sjøl, Oliver, kom på uventet morgenvisitt.

Blesbukker beiter i solnedgangen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar