mandag 26. september 2011

Etosha øst - Namutoni

Namutoni ligger i østre del av Etosha Nationalpark og hovedanlegget er et hvitkalket nedlagt fort som tidligere både er benyttet av tyskerne og sørafrikanerne. Fortet er nå fredet som kulturminne. Det var veldig stemningsfullt og spise middag i fakkellys inne i den gamle borggården.


Inngangen til fortet.

Ikke langt utenfor fortet traff vi på neshorn av arten White Rhino (Spissneshorn). Spissnesehornet lever av plantekost og er vanligvis sky. Skulle de imidlertid bli skremt eller forstyrret styrter de løs på sin fiende og er da farlige dyr.
Spissneshornet kan få en vekt på 1,5 tonn.
Sekretærfuglen er en rovfugl som holder til i Etosha. Den er på størrelse med ei trane, og lever av slanger, krypdyr og innsekter. Navnet har den fått fra fjærene den har på hodet som minner om fjærpennen sekretærene ofte hadde bak øret.

Purple roller i toppen på et Akasietre.

Fant ut at dette måtte være familietre

Blackbacked Jackal.

Torill og jeg opplevde å møte flere Jackaler. Etter middag, på vei tilbake til "chaleet" traff vi på 2 stykker på noen få meters hold. Spennende møte men "kraftbeina" våre var ikke attraktive nok så det gikk bra. ;0)
Tre tyske gutter hadde nok sett mer til siden enn fremover da de havnet ut i et vannhull langt ute i bushen. Vi var de første som kom til unnsetning og da hadde de stått der i ca 2 timer i 35+
Kuduen er flott med de spiralformede horna.
Strutsen er verdens tyngste fugl (opp til 150 kg) men kan ikke fly. Hannene kan oppnå en høyde på 2,4 m. Hunnen legger 15 - 20 egg á ca 1,5 kg hver.
Vi hadde regna med å finne et annet dyr enn Oryx ved enden av disse spora.
En annen oryx har valgt et skyggefullt sted i stedet for ei åpen grus slette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar