onsdag 21. september 2011

Vingerklip

Etter tre flotte dager ved Atlanterhavskysten forlater vi kystklimaet og de friske bølgene og drar 40 mil nordøstover mot Vingerklip lodge.
Surfebølger ved Swakopmund
Vi følger Skeleton coast opp til Henties Bay før vi kjører inn i landet. Dette er en naken kystlinje hvor ørkenen går helt ut til havet. En fisketråler har lagt til her for siste gang.

Lyslinjene langs vegen er fine sitteplasser for rovfugl. Her har en Rock Kestrel tatt ei gresshoppe og sørger her for at hoppingen endelig er avsluttet.

Før vi kommer frem til lodgen får vi utsikt over de spesielle fjellformasjonene som har gitt Vingerklip (Fingerklippene) sitt navn.


Fjellformasjon i kveldslys.


Lodge-anlegget er bygget vakkert inn i terrengetStier i natursteinBungalower

Fjellet over lodgen i dagslysOm kvelden blir fjellet over lodgen og stien opp til toppen lyssatt. Ved solnedgang serveres "sundowner" på toppen.


Fra vår bungalow hadde vi flott utsikt over et vannhull i nærheten. Ut på ettermiddagen hørte vi en summende lyd og fikk se en masse dyr på vei for å drikke, og ikke lenge etter sto ca 15 Eland (antiloper) i trengsel rundt vannhullet.

Etter bare et par minutter blir det full panikk i flokken og de forsvinner inn i krattskogen.
Fram kommer 3 Geparder som sannsynligvis både vil ha vann og ferskt kjøtt. En Elandokse var ikke fornøyd med å bli jagd vekk fra vannhullet og kom tilbake for å drikke. Men som en ser av bildet ble det en litt stresset situasjon for alle, og Elandoksen fant snart ut at det var best å stikke av. 3 Geparder var nok i meste laget for han også.


African Red-eyed Bulbul
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar