fredag 23. september 2011

Etosha vest - Okaukuejo

Etosha er en kjempestor nasjonalpark på 2,3 mil hektar, som er omtrent på størrelse med Oppland fylke. Parken ble etablert allerede i 1907. Den består av en kjempestor pan ( grunn innsjø) som er 12 mil lang og vel 5 mil bred som fylles opp under regntiden og helt eller delvis tørker ut i tørketiden. I tillegg er det milevis med savanneområder rundt omkring.
Vi bestilte overnatting inne i parken. Spennende. Bungalowen vi bodde i er bygget i lokal stil, og har flott standard med flislagte bad og store gode senger. De fleste stedene vi bodde på turen har myggtelt over sengene. Veldig bra. (Vi så omtrent ikke en mygg på hele turen).


De første dyra vi så når vi kom inn i parken var de vakre Giraffene. Ikke så rart kanskje da de ikke så lett skjuler seg bak buskaset. Her på bildet ser du også størrelsesforskjellen til en Springbukk.

Kori Bustard er en stor og tung fugl, som er flygedyktig. Denne hannen har slått opp punkersveisen for å imponere ei "dame" som var i nærheten.


Sebraer i morgenlys som drikker vann fra vannhullet ved Okaukuejo.


Noen springbukker som drikker vann fra samme kilde.


Litt utenfor Okaukuejo oppdaget vi denne løvinna i nærheten av et vannhull. Jeg fikk parkert perfekt for å ta bilder mens hun, som jeg trodde, skulle gå ned mot vannhullet. Men denne dama var på jakt etter ferskt kjøtt og ikke vann.


Plutselig kommer to løvinner til i full fart mens "min løvinne" satte opp farten for å dekke høyre flanke. Selve angrepet på Springbukken så ikke vi, for det ble bak oss, men en spennende opplevelse og noen artige bilder ble det.


Samtidig som løvinna sto og ventet på assistanse i jakta, kom denne kjempen skridende igjennom buskvegetasjonen mot vannhullet. Et mektig syn.


Når det stikker opp litt pels eller som her knær fra gresset er det tid for stopp. Vi tok matpause og ventet i ca tre kvarter før "knærne" viste seg skikkelig fram og opp av gresset kom en stor hannløve. Utrolig flott.


En liten forflytning er alt som skjer i den brennheite sola.


Så inntar han en ny hvileplass i litt skygge og nærmere vannhullet. Andre dyr som hadde tenkt seg til vannhullet virket å ha full kontroll på hvor han var, og holdt seg på god avstand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar