tirsdag 20. september 2011

Swakopmund og Walvis Bay

Namibiaturen vår startet i hovedstaden Windhoek hvor vi etter frokost og et kort besøk hos Klaus Endresen, tok veien fatt i en lånt Toyota Landcruser, med en haug med hestekrefter. Vi tilbakela ca 40 mil over til vestkysten, til byen Swakopmund. Fartsgrensene i Namibia er 120 km/t på hovedveiene så milene går fort unna på "den gærne sida av veien". (dobbeltklikk for større bilde)



Vi kom frem på ettermiddagen og fikk med oss en vakker solnedgang over Atlanterhavet fra verandaen i leiligheten før sengetid. 3 dager hadde vi satt av i Swakopmund og omegn for å aklimatisere oss. Tur til Walvis Bay, en havneby som ligger 35 km lenger syd var et av våre mål. Flott natur og mye fugl.



Det er masse perlehøns rundt om i Namibia, men at vi skulle møte dem gatelangs i Swakopmund var en overraskelse.



Kuhegra er også en vanlig fugl å se rundt om på plener og i hager på vestkysten. Ute i bushen finner vi de ofte sittende på ryggen av kveg, flodhest o.a.



Swakopmund er en vakker by bygget i Jugend stil akkurat som gamlebyen i Ålesund. Flott sted for shopping.



Det er heller ikke noe å si på bredden av gatene her. 2 filer i hver retning og god plass til parkering. Vi krysset ei gate som enda ikke var asfaltert i den nyere delen av byen og fant ut at det var satt av 20 meter til kjørebane pluss parkering, så her tenker man fremover.



Her er Torill utenfor en park hvor det ble holdt bryllup.



I bukta ved Walvis Bay er det etablert store saltutvinningsanlegg. Selv om det lukter litt bittert i saltsjøer som fordamper, er utseende helt OK.



Silkehegre er en av artene som holder til i dette området.



De vakre Hvitpelikanene er faste gjester i bukta ved Walvis Bay







2 Mousebirds finner mat i toppen av en blomst.



1 kommentar:

  1. Flotte bilder.
    Dere har hatt en fantatisk fin tur ser det ut til. Hils G + G

    SvarSlett